'Leipzig snel klaar met sterallures van Barça-banneling Moriba'

Reacties

Ilaix Moriba vertrok afgelopen zomer met veel bombarie bij Barcelona, maar maakt in dienst van RB Leipzig nog weinig indruk. De achttienjarige middenvelder zou zelfs ergernis wekken door zijn sterallures en staat op de nominatie om in de winter te vertrekken.

'Leipzig snel klaar met sterallures van Barça-banneling Moriba'
© Pro Shots

Ronald Koeman probeerde er vorig seizoen nog alles aan te doen om Moriba te verleiden zijn aflopende contract bij Barcelona te verlengen. Doordat hij zelf de boot afhield, hield Koeman hem in een groot deel van het seizoen buiten zijn wedstrijdselectie. De middenvelder uit Guinee koos uiteindelijk voor een transfervrij vertrek naar Leipzig, waar hij tot medio 2026 tekende. Verder dan honderd speelminuten verdeeld over zes wedstrijden kwam Moriba echter nog niet in Duitsland.

Moriba komt duidelijk nog niet in de plannen voor bij Leipzig, dat onlangs Domenico Tedesco aanstelde als opvolger van de ontslagen Jesse Marsch. Het is aan hem om een beslissing te nemen over de toekomst van de middenvelder. BILD houdt rekening met een - al dan niet tijdelijk - vertrek van Moriba. De middenvelder heeft behoefte aan speeltijd en wordt mogelijk verhuurd.

Volgens de Duitse krant maakt Moriba niet alleen op het veld weinig indruk bij Leipzig. Hij zou zich als een ster gedragen binnen de club. Als voorbeeld noemde BILD dat Moriba druiven liet bezorgen terwijl hij op de massagetafel lag. Hij zou daardoor ook niet bepaald goed liggen in de spelersgroep van de Bundesliga-club.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.