Leicester heeft beet en haalt rechterhand Guardiola weg bij City

Reacties

Leicester City staat op het punt om een nieuwe manager aan te stellen. De degradant uit de Premier League lijkt de oefenmeester weg te gaan halen bij Manchester City. Enzo Maresca is namelijk op weg naar The Foxes.

Leicester heeft beet en haalt rechterhand Guardiola weg bij City
© Pro Shots

Maresca was het afgelopen seizoen assistent van Pep Guardiola bij The Citizens. Als rechterhand van de Catalaan won de Italiaan de treble met de Britse topclub. Na één seizoen in de technische staf van de winnaar van de Champions League houdt zijn dienstverband echter alweer op.

Sky Sports meldt vrijdagmiddag dat Maresca een contract gaat ondertekenen bij Leicester City. Na de degradatie naar het Championship was de club op zoek naar een nieuwe manager. In Maresca lijkt die gevonden.

Het wordt de tweede keer dat Maresca op eigen benen komt te staan. Weliswaar werkte de oefenmeester al bij Ascoli, Sevilla, West Ham United en Manchester City, maar enkel bij Parma zwaaide hij zelf de scepter. Na veertien wedstrijden volgde toen echter al een ontslag. In het King Power Stadium krijgt hij een nieuwe kans.

Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.