Leicester City slaat toe met goaltjesdief Iheanacho

Reacties

Kelechi Iheanacho maakt de overstap naar Leicester City. Het talent van Manchester City levert de Engelse grootmacht een kleine dertig miljoen euro op. Iheanacho staat te boek als een erg groot talent, maar met Sergio Agüero en Gabriel Jesus had de Nigeriaan flinke concurrentie in de voorhoede. Iheanacho tekent voor vijf jaar bij The Foxes.

Leicester City slaat toe met goaltjesdief Iheanacho

Iheanacho kwam in 2014 in de jeugdopleiding van Manchester City terecht en een jaar later maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. In zijn tweede duel maakte Iheanacho meteen een belangrijk doelpunt. Als invaller zorgde hij in de laatste minuten voor de enige treffer in de wedstrijd tegen Crystal Palace. In dat seizoen scoorde de Nigeriaan uiteindelijk veertien keer, waarvan acht keer in de Premier League.

Door de goede prestaties kreeg de international van Nigeria, zes goals in tien interlands, in de zomer van 2016 een nieuw contract voorgeschoteld, dat hem tot medio 2021 bij de club moest houden. Leicester City sloeg echter toe met een miljoenenbod. De kampioen van 2016 kende afgelopen seizoen een sterk debuutjaar in de Champions League, maar kon in de Premier League geen potten breken met een twaalfde eindklassering.

Leicester City heeft met Jamie Vardy, Islam Slimani, Ahmed Musa, Shinji Okazaki en Leonardo Ulloa al flink wat spelers onder contract staan die als spits kunnen fungeren. De club legde eerder al een middenvelder (Vicente Iborra, Sevilla) en een verdediger (Harry Maguire, Hull City) vast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.