Leganés laat na 'Bayern-focus' Real Madrid af te straffen

Reacties

De tweede keus van Real Madrid heeft zaterdagavond zonder te imponeren afgerekend met Leganés, dat met 2-1 ten onder ging in Bernabéu. De Koninklijke maakt door de zege nog serieus kans op de tweede plaats in de Primera División.

Leganés laat na 'Bayern-focus' Real Madrid af te straffen

Het duel met Leganés was een verplicht tussendoortje voor Real Madrid halverwege het Champions League-tweeluik tegen Bayern München. Met het oog op de return tegen Der Rekordmeister van dinsdag besloot Zinedine Zidane zijn elftal compleet overhoop te gooien. Alleen Casemiro behield zijn plaats ten opzichte van de eerste ontmoeting met Bayern (1-2 winst). Onder anderen Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos en Keylor Navas werden gespaard, terwijl Isco en Dani Carvajal ontbraken door blessures.

Met Karim Benzema en Gareth Bale stond er nog voldoende kwaliteit binnen de lijnen en het was de Welshman die de score in de achtste minuut opende. De linkspoot frommelde de bal binnen, al leek hij dat te doen vanuit buitenspelpositie. De treffer van Bale bleek niet de aanzet tot een doelpuntenfestijn. Van een Real-storm was geen sprake, hooguit stak er bij vlagen een briesje op.

Leganés maakte het Real Madrid lastig en in de 37ste minuut trof Nordin Amrabat zelfs de lat met een kiezelhard schot van afstand. Ook Nabil El Zhar en spits Miguel Ángel Guerrero stelden de verdediging van de Champions League-houder op de proef. Real Madrid beperkte zich tot het uitdelen van speldenprikjes. Veel mogelijkheden dwong De Koninklijke na de goal van Bale niet af, al zag Borja Mayoral een inzet van de lijn worden gekeerd. Diezelfde Mayoral had vlak voor de onderbreking wél succes. De aanvaller tikte binnen nadat verdediger Unai Bustinza de bal niet goed kon wegwerken.

Gareth Bale viert zijn 1-0. De Welshman werd midweeks voor het duel met Bayern München nog gepasseerd.
Gareth Bale viert zijn 1-0. De Welshman werd midweeks voor het duel met Bayern München nog gepasseerd.

De 2-0 had geen gevolgen voor de aanvalslust van Leganés, dat ook in de tweede helft Real Madrid geregeld vastzette. De Koninklijke leek het wel te geloven en kreeg in de 66ste minuut de rekening voor die instelling gepresenteerd. Op aangeven van Amrabat tikte Darko Brasanac de 2-1 binnen. Het lukte het lamlendig spelende Real Madrid, waar Marco Asensio en Toni Kroos inmiddels in de ploeg waren gekomen, niet om het initiatief te heroveren. Leganés bleef aandringen en op het tandvlees sleepte Real de zege uit het vuur. Dat dankte de ploeg onder anderen aan keeper Kiko Casilla, die knap redde op een inzet van Bustinza.

Na afloop incasseerde Gabriel Pires nog een rode kaart. De speler van Leganés deed zijn beklag omdat arbiter Ignacio Iglesias het nodig vond af te fluiten tijdens een kansrijke aanval.

Door de overwinning verstevigt Real Madrid de derde plaats in de Primera División. De bijna onttroonde kampioen heeft nu net zoveel duels (34) gespeeld als nummer twee Atlético Madrid, dat één punt meer bezit. Het gat ten opzichte van nummer vier Valencia bedraagt vijf punten. Leganés staat zestiende en heeft twaalf punten meer dan nummer achttien Deportivo La Coruña, de club van Clarence Seedorf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.