Leeuwinnen kunnen via speciaal plan 'thuisduel' spelen op WK in Nieuw-Zeeland

Reacties

De Oranje Leeuwinnen krijgen via een speciaal plan steun tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Het toernooi wordt komende zomer georganiseerd aan de andere kant van de wereld, maar bondscoach Andries Jonker weet dat Nederland een speciale band heeft met de gastlanden.

Leeuwinnen kunnen via speciaal plan 'thuisduel' spelen op WK in Nieuw-Zeeland
© Pro Shots

Nederland speelt zijn drie groepswedstrijden in Nieuw-Zeeland en moet naar Australië als de groepsfase wordt overleefd. Tijdens de groepsfase zal Oranje op veel steun kunnen rekenen, zo legde Jonker uit op NPO Radio 1. 'Ik heb me bij de loting voor het WK door de ambassadeur in Nieuw-Zeeland laten vertellen dat er wel 200 duizend Nieuw-Zeelanders zijn met Nederlandse roots. Zij hebben vaak nog een sterke band met ons land.'

Omdat Nederland gastland Nieuw-Zeeland vooralsnog niet tegenkomt op het WK, kunnen de Leeuwinnen rekenen op steun. 'De ambassadeur was van plan om samen met de burgemeesters van de speelsteden die Nederlandse enclave te mobiliseren, zodat wij min of meer een thuiswedstrijd kunnen spelen daar, in een met Oranje-fans gevuld stadion', voorspelde Jonker.

Voor Nederland start het WK op 23 juli, maar de tegenstander van het eerste duel is nog niet bekend. Portugal of de winnaar van de wedstrijd tussen Kameroen en Thailand komt tegenover Oranje te staan in de eerste groepswedstrijd. De overige groepsgenoten zijn Vietnam en regerend wereldkampioen Verenigde Staten. Dat land versloeg Nederland vier jaar geleden op het vorige WK in de finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.