Leermeester Lampard: Man Utd krijgt met Mount goud in handen

Reacties

Erik ten Hag krijgt met Mason Mount de beschikking over een absolute voorbeeldprof. Dat zegt Frank Lampard, die een groot aandeel had in de doorbraak van de 24-jarige Engelsman.

Leermeester Lampard: Man Utd krijgt met Mount goud in handen
© Pro Shots

Lampard had Mount voor het eerst onder zijn hoede bij Derby County. De oud-middenvelder maakte als manager van de Championship-club gebruik van zijn netwerk om het toenmalige toptalent te kunnen huren. Toen Lampard een seizoen later werd aangesteld als manager op Stamford Bridge, werd snel duidelijk dat Mount een serieuze kans zou krijgen in het eerste elftal van The Blues. Die kans greep de ex-speler van Vitesse met beide handen.

'Ik denk dat hij een geweldige aankoop is voor United', zegt Lampard in de podcast Diary of a CEO over de 36-voudig international die voor meer dan zestig miljoen euro is weggekocht bij Chelsea. 'Het mooie aan werken met Mason is dat hij je zoveel geeft als het gaat om zijn inzet. Alles wat je hem vraagt, kan hij je bieden. Ik denk dat iedere echt goede speler die spelintelligentie en drive moet hebben.'

Lampard is er zeker van dat Mount zijn plek zal vinden in het team van Erik ten Hag. 'Natuurlijk zijn de verwachtingen hoog, maar hij zal zich absoluut kunnen aanpassen. Als je probeert een groep met een echte teammentaliteit te smeden, dan past hij daar zeker bij. Ik denk dat Mount daar een fantastische speler zal zijn', aldus Lampard, die hem vorig seizoen nog een paar maanden onder zijn hoede had als interim-manager van Chelsea.

Toen kreeg hij naar eigen zeggen weinig mee van de contractperikelen rond Mount, wiens verbintenis nog maar één jaar doorliep. Lampard: 'Ik weet dat Chelsea voor hem een grote liefde is, maar tegenwoordig maken spelers vaker een transfer dan in mijn tijd. Ik had hem graag bij Chelsea zien blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.