Leerling Lampard zet meester Mourinho op eigen veld te kijk

Reacties

In het toernooi om de League Cup heeft het Derby County van Frank Lampard de zorgen van Manchester United en zijn oude bekende José Mourinho nog maar eens wat groter gemaakt. Tegelijkertijd had Manchester City een makkelijk avondje.

Leerling Lampard zet meester Mourinho op eigen veld te kijk
Manchester United
Manchester United
ns
2 - 2
Derby County
Derby County

Op Old Trafford stond een ouderwetse 'leerling versus meester-clash' op de rol. De bij de thuisploeg zo geplaagde Mourinho trof aan de overzijde Lampard. De ex-middenvelder speelde bij Chelsea tussen 2004 en 2007 én in 2013/14 onder de Portugees, maar begon deze zomer aan zijn allereerste klus als hoofdtrainer. Hij trof in zijn ex-trainer een man onder grote druk.

De resultaten zijn dit Premier League-seizoen tot nu toe namelijk bijzonder matig, net als het spel, terwijl de slechte verhoudingen tussen de manager en sterspeler Paul Pogba de afgelopen dagen een kookpunt bereikten. De Fransman - die dinsdag niet bij de selectie zat - uitte kritiek op de tactiek van zijn manager, waarna Mourinho hem naar verluidt de aanvoerdersband afpakte. Een League Cup-zege op Derby County zou de onrust misschien even wat kunnen verminderen, maar het liep anders.

En dat terwijl de thuisploeg voor rust heer en meester was, gesteund door de vroege 1-0 van Juan Mata. Na rust kropen de bezoekers (met ex-Vitessenaar Mason Mount in de basis) echter wat meer uit hun schulp. Harry Wilson maakte gelijk met een werkelijk schitterende vrije trap, waarna rood voor keeper Sergio Romero (ex-AZ) de thuisploeg met tien man achterliet. Niet alleen kon Man United met een man minder weinig uitrichten, het leek ook nog eens het deksel op de neus te krijgen door de net ingevallen Jack Marriott: 1-2.

In de slotfase zorgde Marouane Fellaini met zijn gelijkmaker nog voor uitstel van executie, want door zijn treffer moesten er direct strafschoppen genomen worden. De ingevallen Man Utd-goalie Lee Grant kon zich daarbij niet onderscheiden: na vijftien (!) opeenvolgende rake penalty's (waaronder eentje van ex-PSV'er Florian Jozefzoon, nu Derby) was de misser van United-verdediger Phil Jones fataal voor Mourinho en co.

Oxford United
Oxford United
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Regerend landskampioen Manchester City kende geen enkele moeite op bezoek bij de ploeg uit de League One, het derde niveau van Engeland. De thuisploeg wist doelman Arijanet Muric (door City even verhuurd aan NAC Breda, maar al na één duel teruggehaald) geen enkele keer te testen.

Halverwege stond het evenwel slechts 0-1, door een goal van Gabriel Jesus. Na de pauze maakten de mannen van manager Pep Guardiola het karwei geroutineerd af. Riyad Mahrez verdubbelde de voorsprong, in de extra tijd bepaalde de uitstekend spelende jongeling Phil Foden (ook de aangever bij de 0-2) met een schot in de verre hoek de eindstand.

Andere uitslagen:


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.