Mourinho neemt maatregelen tegen kritische Pogba

Reacties

De kritiek van Paul Pogba op de tactiek van José Mourinho blijft niet zonder gevolgen. De middenvelder is naar verluidt zijn status van aanvoerder van Manchester United definitief kwijt.

Mourinho neemt maatregelen tegen kritische Pogba

Pogba stak afgelopen weekend na het 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers zijn kritiek over de behoudende tactiek van Mourinho niet onder stoelen of banken. 'In thuiswedstrijden moet de tactiek simpel zijn: attack, attack, attack. Dat is Old Trafford. Wij moeten hier altijd vol op de aanval spelen', zo bracht de Franse middenvelder zijn onvrede onder woorden.

De woorden vielen niet goed bij Mourinho, die dan ook naar verluidt maatregelen heeft genomen. Verschillende Engelse media melden dat de manager Pogba als straf zijn aanvoerdersband heeft afgenomen vanwege zijn twijfels over de houding van de middenvelder. De Franse international zou ten overstaan van de hele spelersgroep zijn verteld dat hij onder Mourinho nooit meer de band zal dragen.

Mourinho heeft in de aanloop naar het League Cup-duel met Derby County, waarvoor Pogba niet is geselecteerd, andermaal twijfels geuit over de instelling van zijn spelers. 'Ik hoop dat we zaterdag tegen Wolves een belangrijke les hebben geleerd, een les die ik elke week herhaal, een les die sommige jongens maar niet willen leren. Elke ploeg speelt tegen Manchester United de wedstrijd van zijn leven. Wij zullen daarin mee moeten gaan qua agressie, motivatie en instelling. 95 procent is niet genoeg als anderen 101 procent geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.