Leerdam na krachtig racisme-statement in MLS: 'We zijn niet blind'

Reacties

Het programma van de Major League Soccer van woensdag werd grotendeels niet afgewerkt door een solidariteitsactie van spelers, die daarmee stelling nemen tegen racisme.

Leerdam na krachtig racisme-statement in MLS: 'We zijn niet blind'
© Pro Shots

Het politiegeweld tegen Jacob Blake en tijdens de rellen in reactie daarop was aanleiding voor het statement. In navolging van de NBA en de MLB werd het programma voor woensdag voor een groot deel geschrapt. Spelers, en ook hun clubs, hadden besloten niet te spelen om hun stem te laten horen in de protesten tegen racisme en het politiegeweld.

Ook Seattle Sounders, dat had moeten aantreden tegen LA Galaxy, kwam niet in actie. 'We hebben er heel goed over nagedacht, uiteindelijk zijn we professionele sporters maar ook mensen', zei Kelvin Leerdam. 'Als groep hebben we besloten dat we deel uitmaken van de wereld en dat we niet blind zijn voor wat er om ons heen gebeurt. Daarom staan we op door niet te spelen. Het zijn zware tijden, waarin we moeten opstaan.'

Alleen het duel Orlando City – Nashville SC ging woensdag door. 'We wisten het niet', zei Nani na afloop. 'We begrijpen het en respecteren wat er is gebeurd en gebeurt bij andere clubs. In deze situatie moeten we vanaf vandaag samen optrekken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.