Krachtig statement Henry: coach blijft 8 minuten en 46 seconden geknield zitten

Met Alexander Büttner als basisspeler heeft New England Revolution in de nacht van donderdag op vrijdag met 0-1 gewonnen van Montreal Impact, in het MLS is Back Tournament. Na afloop ging het echter nauwelijks over de wedstrijd, maar vooral over het statement dat Thierry Henry maakte.

Krachtig statement Henry: coach blijft 8 minuten en 46 seconden geknield zitten
© Pro Shots
Montreal Impact
Montreal Impact
0 - 1
New England Revolution
New England Revolution

Henry, coach van Montreal Impact, begon de wedstrijd met een krachtig gebaar. Bij de aftrap ging hij door een knie en stak hij zijn vuist in de lucht, om vervolgens 8 minuten en 46 seconden geknield te blijven zitten. Politieman Derek Chauvin drukte zijn knie net zo lang op de nek van arrestant George Floyd, waarna laatstgenoemde stierf.

Henry, een van de twee donkere coaches in de Major League Soccer en zeer uitgesproken in het debat over racisme, maakte zijn statement als steun aan de Black Lives Matter-beweging. 'Veel uitleg is er niet nodig, denk ik', zei de Franse oud-sterspeler na afloop.

De wedstrijd eindigde dus in een 0-1 zege voor New England Revolution, dankzij een fraaie treffer van Gustavo la pantera Bou. Büttner deed bij de winnende ploeg 82 minuten mee.

Bekijk hier al onze video's