Leeds zet ambities kracht bij op transfermarkt: 45 miljoen op één dag

Reacties

De ambities van Leeds United zijn duidelijk. De kampioen van het Championship wil geen modderfiguur slaan nu het na zestien jaar terugkeert in de Premier League en heeft dit weekend daarom niet één, maar twee versterkingen gepresenteerd.

Leeds zet ambities kracht bij op transfermarkt: 45 miljoen op één dag
© Pro Shots

Zaterdagochtend was de van Valencia overgekomen Rodrigo de eerste en daar kwam 's avonds nog Robin Koch bij. De Duitse international komt voor maximaal 14,5 miljoen euro over van SC Freiburg, waarmee Leeds op één dag bijna 45 miljoen euro aan transfers uitgaf. Voor de komst van Rodrigo verbrak de club immers het twintig jaar oude transferrecord van Rio Ferdinand door dertig miljoen euro over te maken aan Valencia.

Met verder onder anderen nog Hélder Costa, die na een seizoen op huurbasis voor 17,5 miljoen euro definitief overkwam van Wolverhampton Wanderers, en de van Lorient overgenomen doelman Illan Meslier (6,5 miljoen euro) heeft Leeds inmiddels al meer dan 65 miljoen euro gespendeerd op de transfermarkt. Het is een veelvoud van wat The Peacocks de afgelopen jaren uitgaven, toen ze nog niet op het hoogste niveau acteerden.

Nu dat wel het geval is, pakt de Champions League-halvefinalist van 2001 flink door. Directeur Angus Kinnaer liet na de promotie naar de Premier League al weten dat Leeds op termijn als doel heeft terug te keren op dat niveau. En ook de excentrieke manager Marcelo Bielsa, wiens volgend jaar aflopende contract nog niet is verlengd, is er de man niet naar om na het succesvolle afgelopen seizoen op zijn lauweren te gaan rusten.

Koch gaf bij zijn presentatie aan dat Bielsa een belangrijke reden is om te kiezen voor een avontuur in de Premier League. 'Marcelo Bielsa was een van de belangrijkste redenen om naar Leeds te komen. Ik heb van iedereen gehoord dat hij een van de beste trainers is', vertelde de tweevoudig international van Duitsland. 'Leeds is zo'n grote terug en is nu terug. Ik heb drie jaar in de Bundesliga gespeeld, de Premier League is nu mijn volgende stap.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Koch heeft Leeds zijn gewenste centrale verdediger binnen. Eerder deze week kreeg de promovendus nog nul op rekest van Brighton & Hove Albion, dat volgens Engelse media ook een derde bod op Ben White van 28 miljoen euro afwees. De 22-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Leeds en was een belangrijke schakel, maar zal komend seizoen zijn kunsten vertonen in de Premier League bij Brighton.

En dus schakelde Leeds door naar Koch, die voor vier jaar tekent op Elland Road. Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Eerder deze maand bracht de club een bod uit op vleugelspits Ryan Kent, maar Rangers laat de voormalig speler van Liverpool niet gaan. En zo zijn er nog tal van andere spelers die in de Engelse geruchtenmolen worden gelinkt aan Leeds, dat het Premier League-seizoen over twee weken opent tegen regerend kampioen Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.