Leegloop Valencia gaat door: sterspeler Rodrigo naar Premier League

Reacties

Rodrigo Moreno wordt de eerste topaankoop van Leeds United sinds de terugkeer naar de Premier League. Valencia bevestigt dat er een akkoord is bereikt met de Engelse promovendus.

Leegloop Valencia gaat door: sterspeler Rodrigo naar Premier League
© Pro Shots

Leeds betaalt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor Rodrigo, die zes seizoenen voor Valencia uitkwam. In die periode speelde hij 220 wedstrijden en kwam hij tot 59 doelpunten. In het afgelopen seizoen maakte Rodrigo (29) nog het winnende doelpunt in de Champions League-wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, waardoor niet Ajax, maar Valencia naar de knock-outfase ging.

Rodrigo was vorig jaar al dicht bij een vertrek naar Atlético Madrid. Destijds weigerde Valencia echter om mee te werken aan een transfer. Dit jaar is alles anders: (mede) door de coronacrisis is Operación Salida ingezet. Ferran Torres werd al verkocht aan Manchester City, Daniel Parejo en Francis Coquelin vertrokken naar Villarreal en Rodrigo gaat nu naar Engeland.

Leeds toont met de aanstaande komst van de geboren Braziliaan zijn ambitie. De kampioen van het Championship wil komend seizoen direct uitgroeien tot een stabiele Premier League-club. Leeds moet het nog eens zien te worden met Rodrigo over een contract, maar problemen worden er niet verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.