Leeds wil Summerville na heldenrol uit handen Premier League houden

Reacties

Leeds United hoopt ook na de transferdeadline de beschikking te hebben over Crysencio Summerville. De 21-jarige aanvaller redde zondag een punt bij de seizoenstart in het Championship en wordt ondertussen gelinkt aan verschillende clubs uit de Premier League.

Leeds wil Summerville na heldenrol uit handen Premier League houden
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
2 - 2
Cardiff City
Cardiff City

Summerville degradeerde afgelopen seizoen met Leeds naar het tweede niveau en stond daardoor zondag tegenover Cardiff City. De aanvaller gaf een assist op de 1-2 van Liam Cooper en maakte zelf diep in de extra tijd de 2-2. Manager Daniel Farke weet hoe belangrijk de Nederlander is voor zijn ploeg. Engelse media linken Summerville deze zomer aan onder andere Crystal Palace en Everton.

'We hebben hem nodig', vertelde Farke zondagavond tijdens zijn persconferentie. 'We hebben alle spelers en alle opties nodig. Afgelopen week trainden we nog met zestien man. Dat is niet ideaal voor een ambitieuze club als Leeds, maar ik wil er niet te veel over zeuren. Uitgaande transfers zijn nu niet aan de orde. We willen de selectie juist nog verder versterken.'

Farke was natuurlijk blij met de 2-2 van Summerville, maar baalde uiteindelijk wel van de uitslag. 'Het is gewoon teleurstellend dat we hier niet winnen. Als we kijken naar de statistieken is het schandalig dat we niet hebben gewonnen. Vooral in de tweede helft waren wij de enige ploeg die ervoor gingen. Om zo laat nog de 2-2 te maken, toont wel aan dat we als ploeg karakter hebben.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Summerville
Meer over C. Summerville
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.