Lech Poznan stuurt Van den Brom de laan uit

Reacties

John van den Brom is na anderhalf jaar vertrokken bij Lech Poznan. De Poolse club heeft bekendgemaakt niet verder te gaan met de Nederlander.

Lech Poznan stuurt Van den Brom de laan uit
© Pro Shots

Van den Brom werd in de zomer van 2022 aangesteld en leidde Lech Poznan naar de groepsfase van de Conference League, waarna Fiorentina in de kwartfinale te sterk was. Dit seizoen eindigde het Europese avontuur in de voorrondes. In de competitie staat Lech Poznan op de derde plaats. De achterstand op koploper Slask Wroclaw is acht punten. Van den Brom stond zaterdag voor het laatst voor de groep in de wedstrijd tegen Radomiak Radom (2-2). Zondagochtend kreeg hij zijn ontslag.

'We hebben besloten om de samenwerking te beëindigen', laat sportief directeur Tomasz Rzasa weten via de clubkanalen. 'We hebben de situatie lang geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat dit het beste is. John heeft het vorig seizoen geweldig gedaan. De fans zullen de historische wedstrijden tegen Villarreal, FK Bodo/Glimt, Djurgardens IF en Fiorentina lang bliven herinneren. Daarom zijn we hem dankbaar. Dit seizoen is minder succesvol dan we hadden verwacht. Niet alleen vanwege de vroege uitschakeling in Europa, maar ook de situatie in de competitie, waarin we al veel punten hebben verloren. We wensen John het beste in zijn trainersloopbaan.'

Van den Brom was in Nederland werkzaam bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht. Buiten de landsgrenzen stond hij onder contract bij Anderlecht, KRC Genk, Al-Taawoun en Lech Poznan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.