Lazio schrijft geschiedenis dankzij megablunder Ospina

Reacties

Lazio heeft zaterdag een indrukwekkend clubrecord gevestigd. Dankzij een treffer van topscorer Ciro Immobile was Napoli de tiende club op rij die werd verslagen in de Serie A.

Lazio schrijft geschiedenis dankzij megablunder Ospina
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Napoli
Napoli

In de schaduw van Internazionale en Juventus is Lazio bezig aan een geweldig seizoen. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won de afgelopen negen competitieduels en had daardoor voorafgaand aan de negentiende speelronde slechts drie verliespunten meer dan Inter en Juve. In het seizoen 1998/99, een jaar voordat Lazio voor de tweede en laatste keer in de clubhistorie kampioen werd, won het ook negen wedstrijden op rij. Tien zeges zou een clubrecord betekenen.

Maar die tiende overwinning leek er lang niet te komen, want het Napoli van trainer Gennaro Gattuso maakte indruk in Stadio Olimpico. Na een klein half uur was Lorenzo Insigne met een vrije trap als eerste gevaarlijk, maar doelman Thomas Strakosha tikte de bal uit de kruising. Namens Lazio kreeg Sergej Milinkovic-Savic de grootste mogelijkheid in de eerste helft. De middenvelder kopte ruim over het doel van David Ospina.

De Colombiaanse doelman speelde tegen Lazio omdat eerste keus Alex Meret maandag een polsblessure had opgelopen tijdens het thuisduel met Internazionale. Meret liep de kwetsuur op bij een schot van Romelu Lukaku. Ospina had tegen Lazio weinig te doen, maar in de 82ste minuut ging hij grandioos in de fout. De goalie wilde voetballend uitverdedigen, maar verspeelde de bal aan Immobile die fraai afrondde. Vijf minuten later redde Ospina wél uitstekend op een inzet van Immobile, die dit seizoen al twintig keer scoorde in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de tiende overwinning op rij in competitieverband heeft Lazio nu 42 punten uit achttien duels. Daarmee staan de Romeinen derde met drie punten minder dan Internazionale en Juventus. Inzaghi mag daardoor blijven dromen van de eerste landstitel sinds 2000 toen hij zelfs als spits deel uitmaakte van de selectie van de Biancocelesti.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.