Lazio moet betalen én vrezen na racisme richting Balotelli

Reacties

Lazio heeft een boete gekregen van de Italiaanse voetbalbond, nadat een deel van de supporters zich afgelopen weekend racistisch heeft uitgelaten tegenover Mario Balotelli. De club wacht mogelijk zelfs nog meer straffen.

Lazio moet betalen én vrezen na racisme richting Balotelli
© Pro Shots
Brescia
Brescia
1 - 2
Lazio
Lazio

Brescia verloor zondag op eigen veld met 1-2 van Lazio, maar het ging na afloop vooral over Balotelli, de man die de thuisploeg nog op voorsprong had gezet. Na de wedstrijd was de ervaren spits namelijk woedend, omdat hij door fans van de bezoekers racistisch was bejegend. 'Aan de Lazio-fans die vandaag in het stadion waren: schaam je!', schreef hij op social media.

Lazio zelf trok na afloop direct het boetekleed aan: de club nam in een statement afstand van de racistische uitingen. 'Zoals altijd veroordeelt Lazio het discriminerende gedrag van een kleine minderheid van de fans in de wedstrijd tegen Brescia. De club benadrukt nogmaals dat we dit gedrag veroordelen en juridische actie ondernemen om uit te zoeken wie de schuldigen zijn.'

De Italiaanse bond heeft in ieder geval al actie ondernomen, want Lazio moet een boete van 20 duizend euro betalen. Daarmee is de kous echter nog niet af. Het onderzoek naar de spreekkoren gaat door, waardoor de Romeinen moeten vrezen dat de definitieve straf nog hoger uitvalt. De bond en Lazio werken samen om de daders te identificeren en straffen, zo melden de betrokken partijen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.