Lazio kan geen gelijke tred houden met winnend Inter

Internazionale heeft zonder de revaliderende Wesley Sneijder met 3-1 gewonnen op bezoek bij Bologna. Lazio verzuimde gelijke tred te houden met de Nerazzurri door een 2-0 nederlaag op bezoek bij Fiorentina. Het verschil tussen beide teams bedraagt daardoor drie punten, terwijl Inter eveneens drie punten uitliep op de Romeinse nummer vier van de ranglijst.

Bologna-Internazionale 1-3Internazionale heeft op bezoek bij Bologna zijn zegereeks verlengd tot zeven wedstrijden. De ploeg van trainer Andrea Stramaccioni won met 3-1 en staat afhankelijk van het resultaat van Napoli voorlopig tweede met vier punten achterstand op lijstaanvoerder Juventus.

Verdediger Andrea Ranocchia opende in de 27ste minuut koppend de score uit een vrije trap van Esteban Cambiasso. Even daarvoor was hij al dicht bij de 1-0 geweest toen hij bij een hoekschop naast knikte.

Acht minuten na de pauze verdubbelde Diego Milito (foto) de voorsprong op aangeven van Rodrigo Palacio, die in de aanval de voorkeur kreeg boven Antonio Cassano. Vijf minuten later deed Bologna via Nicolò Cherubin wat terug, maar na een assist van opnieuw Palacio zette Cambiasso in de 64ste minuut met een stiftbal de eindstand op het scorebord.

Fiorentina-Lazio 2-0Fiorentina had in de vier voorgaande Serie A-ontmoetingen met Lazio telkens verloren, maar trok ditmaal wel aan het langste eind. Het was vierde overwinning in de vijf competitieduels die de Florentijnen dit seizoen op eigen bodem afwerkten.

Adem Ljajic groeide in de blessuretijd van de eerste helft uit tot matchwinner. De Servische aanvaller schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in de kruising achter Lazio-doelman Albano Bizzarri, die bij afwezigheid van de al langer geblesseerde Federico Marchetti onder de lat stond.

Twintig minuten eerder ontsnapte de Argentijnse sluitpost nog aan een tegengoal, toen Mati Fernández een strafschop tegen de paal schoot. In de tweede helft kon Lazio vervolgens niets meer veranderen aan de tussenstand. De Romeinen eindigden het duel uiteindelijk met negen man, omdat Cristian Ledesma en Hernanes na harde overtredingen een rode kaart ontvingen.

In de slotfase stelde invaller Luca Toni de overwinning veilig met zijn tweede treffer van het seizoen. Fiorentina verkleint zodoende het gat met Lazio tot drie punten en staat voorlopig vijfde, afhankelijk van het resultaat van AS Roma later op de dag.

Overige uitslagenPescara - Atalanta Bergamo 0-0Sampdoria - Cagliari 0-1Torino - Parma 1-3 Foto: VI Images