Lazio en Juventus schieten weinig op met gelijkspel

Juventus haalde slechts één punt van de achterstand op Internazionale af. De ploeg van coach Claudio Ranieri speelde met 1-1 gelijk bij Lazio.

Lazio en Juventus waren zeer aan elkaar gewaagd. De thuisploeg was het duel als beste begonnen, de bezoekers creëerden een overwicht nadat ze op achterstand waren gekomen. Beide ploegen slaagden er niet in veel gevaar te stichten.

In de 25ste minuut kwam Lazio op voorsprong. Vanaf de linkerflank krulde Christian Ledesma zijn vrije trap over doelman Alexander Manninger en via de verre paal in het doel. Vijf minuten later knikte Olof Mellberg al de gelijkmaker binnen na een hoekschop.

In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij de overwinning. Zo schoot Juve's Nicola Legrottaglie vanaf twintig meter op de paal en kwam Lazio-invaller Pasquale Foggia in blessurertijd net tekort om een voorzet van Tomasso Rocchi binnen te glijden.

Juventus heeft veertig punten en dat zijn er drie minder dan koploper Inter. Lazio blijft zevende met 31 punten.