Laudrup adviseert Eriksen terugkeer bij Ajax: 'Hij zou als koning worden onthaald'

Reacties

Brian Laudrup adviseert Christian Eriksen om na dit seizoen terug te keren bij Ajax. De 32-jarige spelmaker lijkt aan zijn laatste maanden bezig bij Manchester United.

Laudrup adviseert Eriksen terugkeer bij Ajax: 'Hij zou als koning worden onthaald'
© Pro Shots

Eriksen tekende twee jaar geleden transfervrij voor United, toen Erik ten Hag daar de manager werd. In zijn eerste seizoen was de Deense routinier nog een belangrijke kracht op het middenveld onder de voormalig trainer van Ajax, maar de laatste maanden zit de van hartproblemen herstelde ex-Ajacied vooral op de bank. Hoewel zijn contract hierna nog een jaar doorloopt, lijkt een vertrek daardoor aanstaande.

Laudrup, in het verleden zelf ook speler van Ajax, adviseerde Eriksen bij het Deense Viaplay om terug te keren op het oude nest. 'Als ik kijk naar de mogelijkheden en waar hij vandaan komt, dan zou Ajax in mijn beleving een fantastische plek zijn waar hij het nog een paar jaar goed zou doen. Na zijn hartstilstand revalideerde hij ook in Amsterdam. Hij kent de stad, de taal en de club. Ze zouden hem onthalen als een koning die thuis komt.'

Brian Laudrup speelde in het seizoen 1999/2000 bij Ajax, toen de Amsterdammers ondanks dertien goals van de Deense aanvaller als vijfde eindigden in de Eredivisie.
© Pro Shots
Brian Laudrup speelde in het seizoen 1999/2000 bij Ajax, toen de Amsterdammers ondanks dertien goals van de Deense aanvaller als vijfde eindigden in de Eredivisie.

Eriksen blies zijn loopbaan na zijn hartstilstand op het EK in 2021 nieuw leven in bij Brentford, maar Laudrup denkt dat de Premier League fysiek te zwaar aan het worden is en denkt dat een terugkeer in Amsterdam beter past bij de fase van de loopbaan van Eriksen. 'Ze krijgen dan misschien wel een oud middenveld met Henderson en Eriksen, maar het is wel een iets makkelijkere competitie waar hij kan helpen het team op te bouwen.'

De fans in Amsterdam zouden de terugkeer van Eriksen ongetwijfeld toejuichen na een seizoen waarin zo ongeveer alles bij Ajax misgaat. Toen Eriksen in 2013 een transfer maakte naar Tottenham Hotspur, hadden de Amsterdammers onder trainer Frank de Boer net hun derde landstitel op rij gevierd. In de Premier League groeide Eriksen vervolgens uit tot Europese topspeler, totdat hij op het EK 2020 tot grote schrik van de voetbalwereld in elkaar zakte.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.