Late goal Hoffenheim verpest Bayern-generale Schalke

Reacties

Schalke 04 heeft zondag genoegen moeten nemen met een punt tegen 1899 Hoffenheim, dat met een late treffer een nieuwe uitnederlaag voorkwam. Borussia Mönchengladbach toonde zich in de aanloop naar de drievoudige confrontatie met Schalke 04 wel succesvol.

Late goal Hoffenheim verpest Bayern-generale Schalke

Schalke 04 – 1899 Hoffenheim 1-1
Tegen Schalke 04 heeft 1899 Hoffenheim, dat pas eind januari de ongeslagen status in de Bundesliga had verloren, een einde gemaakt aan een slechte reeks. Die Königsblauen waren hard op weg om de nummer vier van de Bundesliga de derde uitnederlaag op rij te bezorgen. Al in de vijfde minuut had Alessandro Schöpf de score geopend door de eerste kans direct te benutten. Tot de 79ste minuut was dat de enige treffer op het scorebord. Sebastian Rudy voorkwam met een kopbal een nederlaag voor 1899 Hoffenheim.

Schalke 04 ziet door het gelijkspel de kansen op kwalificatie voor een Europees ticket via de competitie vervagen. De ploeg van bankzitter Klaas-Jan Huntelaar heeft nog twee andere ijzers in het vuur. Naast de Europa League maakt Schalke nog kans op de DFB Pokal. Woensdag staat de kwartfinale tegen Bayern München op het programma.

FC Ingolstadt 04 – Borussia Mönchengladbach 0-2
Lars Stindl speelde bij Borussia Mönchengladbach weer een cruciale rol. De aanvoerder had zijn ploeg donderdag in het Europa League-duel met Fiorentina in Italië (2-4) met een hattrick behoed voor een uitschakeling. Ook tegen FC Ingolstadt 04 bood Stindl soelaas, al was zijn openingstreffer omgeven door controverse aangezien de bal via zijn rechterarm in het doel ging. Het bleek in elk geval de basis voor een succes tegen de nummer voorlaatst, die ook nog de 0-2 van invaller André Hahn moest incasseren.

Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach zijn in de Europa League aan elkaar gekoppeld. De twee clubs komen op de zaterdag vóór hun eerste Europese confrontatie op 9 maart elkaar tegen in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.