Late goal Gyan verpest avond Janssen en Fenerbahçe

Vincent Janssen heeft Fenerbahçe niet kunnen behoeden voor nieuw puntenverlies. Kayserispor verpestte diep in blessuretijd de avond van de thuisploeg (3-3).

Janssen staat sinds zijn treffer tegen Besiktas van eind september droog bij Fenerbahçe. De Oranje-international slaagde er ook tegen Kayserispor niet in de ban te breken. Door zijn gele kaart in de slotfase heeft hij meer kaarten (3) gepakt dan doelpunten (2) gemaakt in Turkse dienst.

De laatste minuten verpestten sowieso de avond van Fenerbahçe, dat een achterstand moest goedmaken na de openingstreffer van Umut Bulut. De Kayserispor-spits profiteerde van een slippertje van Roman Neustädter. De verdediger maakte zijn fout goed door in de vijftigste minuut met het hoofd te scoren. Het was de 2-1 aangezien op slag van rust Ozan Tufan de stand gelijk had getrokken.

Na de 3-1 van Souza leek de wedstrijd gespeeld. Een eigen doelpunt van Neto na een vrije trap van voormalig Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüc bracht de spanning terug. Diep in blessuretijd bracht invaller Asamoah Gyan met het hoofd Kayserispor naast de thuisploeg.

Door het tweede gelijkspel op rij moet Fenerbahçe genoegen nemen met de achtste plaats met een achterstand op koploper Galatasaray van zeven punten. Kayserispor kwam met de remise in punten naast nummer drie Besiktas.