Janssen kan koploper Galatasaray geen pijn doen

Fenerbahçe heeft in de derby van Istanbul gelijkgespeeld tegen Galatasaray: 0-0. Vincent Janssen speelde zeventig minuten mee, maar slaagde er niet in om Fener naar een overwinning te loodsen.

Bij Fenerbahçe begon Janssen in de punt van de aanval. De Oranje-international kreeg de voorkeur boven Roberto Soldado. De huurling van Tottenham Hotspur leek in de eerste helft de score te openen. Het feestje ging echter niet door nadat Janssen volgens de scheidsrechter een overtreding beging voordat hij de bal via de binnenkant van de paal binnenschoof.

De spits kreeg in de eerste helft ook de harde kant van de derby te zien. Zo kreeg Janssen een grove overtreding van Jason Denayer te verwerken. Kort voor de pauze kreeg Janssen een enorme kans om de ban te breken namens Fener. De aanvaller schoot de bal vanuit kansrijke positie echter voorlangs.

Na zeventig minuten werd de ex-aanvaller van AZ naar de kant gehaald en vervangen door Soldado. Kort hierna moest de opponent verder met tien man. Younès Belhanda ging op zoek naar een strafschop en de scheidsrechter beoordeelde het als een schwalbe, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. Fenerbahçe profiteerde niet van het overtal, waardoor er na negentig minuten nog altijd een 0-0 stand op het scorebord stond.

In de volgende wedstrijd neemt Fener het op tegen Kayserispor. De formatie uit Istanbul bezet na negen speelrondes de zesde plaats en Besiktas heeft maandagavond tegen Istanbul Basaksehir (19.00 uur) de kans om deze plek over te nemen. Galatasaray blijft ondanks het gelijkspel de koploper van Turkije. Het verschil met nummer twee Göztepe bedraagt zes punten.