Late gelijkmaker Ünal haalt glans van goal Hamer

Sheffield United stapte zaterdag op bezoek bij Bournemouth met een punt van het veld, maar deed dat met een chagrijnig gevoel. Een doelpunt van Gustavo Hamer volstond niet voor een overwinning op The Cherries, die dankzij een oude bekende uit de Eredivisie laat langszij kwamen.

AFC Bournemouth
2 - 2
Sheffield United

Drie duels op rij kwam Sheffield United niet tot scoren. Tegen Brighton & Hove Albion, Wolverhampton Wanderers kregen The Blades tot overmaat van ramp liefst twaalf doelpunten tegen. Op bezoek bij Bournemouth zat het de nummer negentien van de Premier League eens mee. Binnen het kwartier kreeg Dominic Solanke een uitgelezen mogelijkheid om de score vanaf de stip te openen, maar de aanvaller gleed uit en schoot huizenhoog over.

Aan de andere kant maakte een oude bekende een einde aan de doelpuntendroogte van Sheffield United. Jayden Bogle stuitte op Neto, waarna de bal recht voor de voeten van Hamer belandde. De Nederlander schoot via de vuisten van de Braziliaanse doelman raak. Halverwege de tweede helft verdubbelde Jack Robinson de score en leek een stunt in de maak.

Dat was buiten de veerkracht van Bournemouth gerekend. Uit een corner van Ryan Christie zorgde Dango Ouattara een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer en in de extra tijd ontnam Enes Ünal de bezoekers de overwinning. De vervanger van Justin Kluivert (en ex-speler van NAC Breda en FC Twente) zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker en bepaalde de eindstand op 2-2.

Door het gelijkspel draagt Sheffield United de laatste plaats over aan Burnley, maar de achterstand op nummer zeventien Nottingham Forest bedraagt nog altijd tien punten.

Crystal Palace
1 - 1
Luton Town
Luton Town

Crystal Palace leek tegen Luton Town op weg naar een belangrijke zege in de strijd om handhaving. Met een vroege (en schitterende) goal dacht Jean-Philippe Mateta zich tot matchwinner te kronen. De Franse aanvaller zorgde in de elfde minuut voor het openingsdoelpunt door de bal achter zijn standbeen langs binnen te werken. In de 96ste minuut bezorgde Cauley Woodrow de bezoekers alsnog een punt. Tahith Chong was op dat moment al gewisseld bij Luton.

Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Fulham
Fulham

Fulham won de laatste weken van Manchester United en Brighton & Hove Albion, maar bleek zaterdag niet opgewassen tegen Wolverhampton Wanderers. Door doelpunten van Rayan Aït-Nouri en Nelson Semedo ging Wolves er met de punten vandoor. Alex Iwobi redde in de 98ste minuut de eer voor Fulham. Bij The Cottagers bleef Kenny Tete de hele wedstrijd op de bank.