LASK Linz geeft PSV laatste zetje richting Europese afgrond

LASK Linz heeft donderdagavond optimaal geprofiteerd van de afgetekende nederlaag van PSV in Portugal. De Oostenrijkers versloegen Rosenborg BK en droegen daarmee hun steentje bij aan de Europese afgang.

Rosenborg BK
1 - 2
LASK Linz
LASK Linz

LASK had voorafgaand aan het tweeluik met PSV (0-0, 4-1) slechts drie punten, maar kon de Eindhovenaren donderdagavond het laatste zetje geven als het zelf zou winnen in Noorwegen en de ploeg van Mark van Bommel tegelijkertijd zou verliezen in Portugal.

Aangezien al snel duidelijk was dat PSV ten onder zou gaan tegen Sporting, was het voor belangrijk wat er in Trondheim zou gebeuren. Daar nam LASK na twintig minuten de leiding toen Rosenborg-doelman André Hansen zich verslikte in een directe corner van Thomas Goiginger.

De Noren herstelden zich dankzij een rake kopbal van de van AZ gehuurde Bjørn Johnsen nog van dat curieuze tegendoelpunt, maar tien minuten na rust nam LASK opnieuw de leiding. Dominik Frieser knikte raak uit een voorzet van rechtsback Reinhold Ranftl.

PSV keek in Lissabon toen inmiddels al tegen een 3-0 achterstand aan en moest hopen dat Rosenborg nog iets klaar zou spelen. Dat gebeurde niet, waardoor LASK drie weken na de 4-1 zege op PSV opnieuw won en op basis van onderling resultaat door is in Europa.