'Larsson moet Everton uit problemen helpen'

Henrik Larsson keert mogelijk terug op de Engelse velden. De 37-jarige Zweedse spits moet Everton tijdelijk van het spitsenprobleem verhelpen.

'Larsson moet Everton uit problemen helpen'

Everton-manager David Moyes heeft na het duel met Tottenham Hotspur twee aanvallers minder tot zijn beschikking. Zowel Yakubu Aiyegbeni als Louis Saha raakte zondag geblesseerd. Voor de Nigeriaan is het seizoen zelfs voorbij na het scheuren van een achillespees. Doordat ook James Vaughan nog is uitgeschakeld, is Victor Anichebe de enige beschikbare spits.

Om Everton meer offensieve armslag te geven zoeken The Toffees naar aanvallers, die al dan niet tijdelijk de vacature kunnen invullen. Larsson, die met Helsingborgs IF klaar is met het Zweedse seizoen, is een interessante optie. De Zweedse international heeft bewezen als invalkracht uit de voeten te kunnen. In januari 2007 stapte hij tijdelijk over naar Manchester United, dat door blessures om een extra spits verlegen zat.

Naast Larsson heten Lukas Podolski en Kléber kandidaat te zijn. Everton heeft berichten over de komst van de spits van Bayern München als onzin afgedaan. Nadeel van Kléber is dat hij eerst een werkvergunning moet krijgen. De Braziliaan staat onder contract bij Dinamo Kiev, dat hem heeft verhuurd aan Palmeiras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen