Larsson verlengt bij Helsingborgs IF en treft PSV

Henrik Larsson gaat toch nog een seizoen door. De Zweedse spits deelde zaterdag de leiding van Helsingborgs IF mee dat hij in 2008 blijft voetballen én dus ook zal aantreden tegen PSV in het toernooi om de UEFA Cup.

Larsson verlengt bij Helsingborgs IF en treft PSV

'Ik heb de beslissing genomen omdat ik me nog gemotiveerd voel', legde Larsson uit aan Helsingborgs Dagblad. 'Als je geen motivatie hebt, dan is het niet waard door te gaan. Ik voel dat ik nog steeds een bijdrage kan leveren op topniveau.'

Larsson vertelde eind 2007 te twijfelen over zijn toekomst. De 36-jarige aanvaller dacht erover zijn loopbaan te beëindigen. Maar zaterdag liet hij in een onderhoud met de leiding weten dat hij alsnog bijtekent tot het einde van 2008.

Larsson heeft er anderhalf seizoen opzitten bij Helsingborgs, de club waar hij begin jaren negentig ook al enkele jaren voor had gevoetbald. In de zomer van 2006 keerde de 93-voudig international er terug.

Met Helsingborgs presteerde Larsson dit seizoen opvallend goed in de UEFA Cup. De Zweden slaagden er onder meer in SC Heerenveen uit te schakelen én zich te kwalificeren voor de laatste 32. En Larsson maakte in al zeven doelpunten in acht Europese duels. In de derde ronde is PSV de tegenstander van de club die 2007 afsloot als nummer acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen