Laporta onderneemt actie na opvallende beschuldiging van oud-politiechef

Reacties

Barcelona-voorzitter Joan Laporta onderneemt actie tegen voormalig politiechef José Manuel Villarejo, die de preses van Barça ervan betichtte informatie aan de politie te hebben verstrekt wat leidde tot een celstraf voor zijn voormalige rivaal Sandro Rosell.

Laporta onderneemt actie na opvallende beschuldiging van oud-politiechef
© Pro Shots

Villarejo liet in een interview met RAC1 weten dat Laporta de politie zou hebben ingelicht dat Rosell geld zou witwassen. Rosell was van 2003 tot 2008 bestuurslid bij Barcelona onder het bewind van Laporta en ging in 2010 de strijd met hem aan om het voorzitterschap bij de Catalaanse club.

Rosell versloeg Laporta bij die verkiezing, maar nog voordat hij officieel werd geïnstalleerd, moest Rosell weer aftreden vanwege het 'witwasschandaal'. Laporta's rivaal Rosell ging voor twee jaar de cel in, maar werd uiteindelijk van alle aanklachten vrijgesproken.

Volgens Villarejo had iemand uit de omgeving van Laporta de informatie over Rosell naar de pers gelekt. Laporta, sinds maart 2021 terug als voorzitter van Barcelona, ontkent volgens Sport de beschuldigingen van de oud-politiechef en zal juridische stappen ondernemen tegen Villarejo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.