Langverwacht Feyenoord-debuut voor Nelson in besloten oefenduel

Reacties

Reiss Nelson heeft zijn officieuze debuut voor Feyenoord gemaakt. De 21-jarige Engelsman, die gehuurd wordt van Arsenal, deed een helft mee in een besloten oefenduel. Op Varkenoord won Feyenoord van De Graafschap met 3-0.

Langverwacht Feyenoord-debuut voor Nelson in besloten oefenduel

Nelson kwam dit seizoen als grote belofte binnen bij Feyenoord. Door zijn status als Engelse jeugdinternational en zijn contract bij Arsenal werd veel van hem verwacht. Door fysieke problemen kwam dat er nog niet van. Op bezoek bij Vitesse (2-1) zat de Engelsman voor het eerst bij de selectie van de Rotterdammers, maar kwam hij niet verder dan warmlopen.

Woensdag was het eindelijk zover. Feyenoord, dat met een combinatie-elftal onder leiding van assistent Marino Pusic voor de dag kwam, trad met Nelson op de linkerflank aan tegen de Doetinchemmers. Voor rust werd er niet gescoord, al was Cyriel Dessers dichtbij. Zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goals vielen pas toen Nelson al niet meer op het veld stond. Na een helft zat zijn officieuze debuut erop. Uitgerekend zijn vervanger trok vervolgens de aandacht. Mikael Tørset Johnsen, die zijn minuten normaliter maakt voor de beloftenploeg, opende op aangeven van Dessers de score. De Noor, die in de zomer definitief werd overgenomen van Rosenborg, knalde zijn ploeg ook op 2-0.

Uiteindelijk bepaalde Dessers de eindstand. Het voorbereidende werk was daarbij van Noah Naujoks, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van de club.

Na de interlandbreak kan de selectie van coach Arne Slot zich richten op de hervatting van de Eredivisie. Op 16 oktober is RKC in De Kuip de tegenstander.

De gehele opstelling:
Jansen; Hall, Valk, Hendriks, Van der Zeeuw (39’ Skogen); Gündüz (46’ Naujoks), Teixeira, ’t Zand (46’ Zitman); Balde (46’ Zahui), Dessers, Nelson (46’ Johnsen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.