Arteta reageert op uitlatingen Slot over fysieke gesteldheid van Reiss Nelson

Reacties

De uitspraken van Feyenoord-trainer Arne Slot over de fysieke gesteldheid van Reiss Nelson hebben ook de Britse media gehaald. Arsenal-manager Mikel Arteta reageerde op zijn beurt op de woorden die Slot gebruikte om de situatie van de Arsenal-huurling te omschrijven.

Arteta reageert op uitlatingen Slot over fysieke gesteldheid van Reiss Nelson
© Pro Shots

Nelson wacht nog op zijn debuut voor Feyenoord en komt zondag tegen PSV ook nog niet in actie voor de Rotterdammers. 'Het is best moeilijk uit te leggen. Ik heb aan de medische staf gevraagd of dat makkelijk kan, dat schijnt niet makkelijk te zijn', vertelde Slot vrijdagmiddag tijdens een persconferentie.

'Het komt erop neer dat Nelson conditioneel goed is, maar dat is wat anders dan wedstrijden spelen en een bepaalde soort trainingen te ondergaan. Bij Arsenal was hij onderdeel van de selectie, maar daar deden ze veel elf-tegen-elf en behoorde hij tot het team dat de tegenstander moest nabootsen. Dan moet je een beetje lopen zoals de trainer wil dat je loopt. Hij heeft geen wedstrijden gespeeld. De intensiteit van onze oefenvormen gebeurde daar misschien ook, maar daar was hij dan niet bij', vertelde Slot over de fysieke gesteldheid van Nelson.

Woorden verdraaid
Arteta werd zaterdag geconfronteerd met de boodschap van het verhaal van Slot. In Britse media werd gesuggereerd dat Slot kritiek had op de trainingsmethode van Arsenal. 'Ik denk dat hij andere woorden heeft gebruikt of in ieder geval in een andere context. Maar wat ik kan zeggen is dat we tien tot twaalf jaar met een geweldig bedrijf samenwerken dat allerlei data verzamelt en de intensiteit van trainingen meet', zei Arteta op een persconferentie.

'De laatste drie jaar is de intensiteit van de trainingen alleen maar toegenomen. We hebben een geweldig team met onder anderen sportwetenschappers die ik volledig vertrouw in wat zij doen. Ik hoop dat Reiss snel fit genoeg is om weer in actie te komen en dat we snel kunnen zien wat voor groot talent hij is', aldus de manager van Arsenal. The Gunners verhuren Nelson tot het einde van het seizoen aan Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.