Jarige Slot onder de indruk van PSV: 'Maar jaloers is niet het goede woord'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is onder de indruk van de ontwikkeling die PSV doormaakt. Slot, die vandaag zijn 43ste verjaardag viert, zag wel tijdens het duel met AZ dat de Eindhovenaren niet onaantastbaar zijn.

Jarige Slot onder de indruk van PSV: 'Maar jaloers is niet het goede woord'
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Koploper PSV staat na vier duels in de Eredivisie op twaalf punten, Feyenoord startte met twee zeges aan het nieuwe seizoen, maar ging voor de laatste interlandperiode onderuit bij FC Utrecht (3-1). Slot kent de kwaliteiten van PSV. 'Ja, ik ben wel onder de indruk van hoe PSV zich dit seizoen presenteert. 0-4 bij Ajax en 0-3 bij AZ, dat zijn klinkende cijfers. Ze laten ook zien uit minieme kansen goals te kunnen maken', aldus Slot op een persconferentie.

De ruime zege van PSV bij AZ gaf volgens de trainer van Feyenoord wel een vertekend beeld. 'PSV jaagt in veel wedstrijden de tegenstander over het hele veld af, maar het duel met AZ was een uitzondering. Zij voetbalden onder de druk uit. PSV heeft dan wel een team dat toch weinig kansen weggeeft. Ze hebben dan de optie om korter bij elkaar te spelen. Dat kwam ook doordat AZ goed speelde zonder grote kansen te krijgen', vertelt de voormalig coach van AZ.

Slot geeft toe dat PSV qua ontwikkeling op dit moment verder is dan Feyenoord. 'We kunnen niet ontkennen dat PSV meer mogelijkheden heeft dan Feyenoord. Of ik jaloers ben op Roger Schmidt? Nee, jaloers is niet het goede woord. Ik ben tevreden over de selectie die ik tot mijn beschikking heb. PSV zit al langere tijd in een bepaald proces en heeft ook kunnen doorselecteren in de afgelopen seizoenen.'

Reiss Nelson
Feyenoord speelde dinsdag in de Conference League tegen Maccabi Haifa (0-0), terwijl PSV donderdag in de Europa League in actie kwam tegen Real Sociedad (2-2). 'Ik verwacht niet dat het verschil in rusttijd tussen de wedstrijden een beslissende factor gaat zijn voor zondag, maar als ik had moeten kiezen had ik liever niet willen ruilen. We hebben goed kunnen herstellen na de wedstrijd tegen Maccabi', verklaart Slot.

Arsenal-huurling Reiss Nelson ontbreekt nog tegen PSV. 'Het is best moeilijk uit te leggen. Ik heb aan de medische staf gevraagd of dat makkelijk kan, dat schijnt niet makkelijk te zijn. Het komt erop neer dat hij conditioneel goed is, maar dat is wat anders dan wedstrijden spelen en een bepaalde soort trainingen te ondergaan. Bij Arsenal was hij onderdeel van de selectie, maar daar deden ze veel elf-tegen-elf en behoorde hij tot het team dat de tegenstander moest nabootsen. Dan moet je een beetje lopen zoals de trainer wil dat je loopt. Hij heeft geen wedstrijden gespeeld. De intensiteit van onze oefenvormen gebeurde daar misschien ook, maar daar was hij dan niet bij', besluit Slot, die aangaf dat Jens Toornstra waarschijnlijk ook fit genoeg is om zondag in actie te komen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.