Langverwacht debuut Chong tijdens bekerzege United

Reacties

Ook de vijfde wedstrijd onder leiding van Ole Gunnar Solskjaer is gewonnen door Manchester United. De Noorse interim-manager leidde zijn ploeg naar een bekerzege op Reading.

Langverwacht debuut Chong tijdens bekerzege United
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Reading
Reading

Toch bood de nummer 23 van het Championship lange tijd uitstekend partij op Old Trafford, waar de wedstrijd in de derde ronde van het FA Cup-toernooi werd afgewerkt. Zonder de geschorste Leandro Bacuna kwam Reading er een paar keer goed uit. Halverwege kwam United echter op voorsprong door een benutte strafschop van Juan Mata, die zelf de penalty verdiende.

Op slag van rust verdubbelde Romelu Lukaku de voorsprong van de thuisclub. Op aangeven van Alexis Sánchez omspeelde de Belgische spits doelman Anssi Jaakkola, waarna hij eenvoudig binnenschoof. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Al kreeg Reading nog een paar mogelijkheden terug te komen in de wedstrijd.

Na een uur besloot Solskjaer dat het tijd was voor het debuut van Tahith Chong, die Mata verving. De negentienjarige vleugelaanvaller behoorde al een paar keer eerder tot de selectie van United, maar tot een debuut kwam het nog niet voor de in 2016 van Feyenoord overgenomen speler.

Het bleef ondanks de invalbeurt van Chong, die nog wel een gele kaart kreeg, bij 2-0, waardoor United zich plaatst voor de vierde ronde van de strijd om de FA Cup. Voor de ploeg van Solskjaer staat op zondag 13 januari de volgende wedstrijd op het programma: Tottenham Hotspur-uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.