Langeler verwijt PEC weinig: 'Het spelbeeld was anders dan de uitslag'

PEC Zwolle leed zaterdagavond een 5-1 nederlaag tegen FC Utrecht. Trainer Art Langeler beklaagde zich over een gebrek aan fortuin en vond dat zijn ploeg weinig te verwijten viel.

FC Utrecht
FC Utrecht
5 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'We hebben geen overdosis aan geluk', stak Langeler van wal. 'We hebben na de eerste goal van FC Utrecht bij vlagen goed gespeeld en een stel kansen gecreëerd die we niet afmaakten.' Het dichtst bij een Zwolse goal kwam Gervane Kastaneer, wiens inzet op wonderbaarlijke wijze buiten het Utrechtse doel bleef. 'Paal, lat, weet ik veel… Maar een gelijke stand was bij rust terecht geweest.'

Langeler vond ook het eerste kwartier van de tweede helft uitstekend. 'We hadden FC Utrecht bij de haren en waren tot de 2-0 superieur', zei de coach. Nadat Moussa Sylla in de 59ste minuut de 2-0 had doen aantekenen, vielen de Utrechtse goals ineens kort achter elkaar. In de 66ste minuut was de stand daardoor ineens 4-0.

Door een gebrek aan weerbaarheid? 'Daar ben ik het totaal niet mee eens', kaatste Langeler. 'We hebben juist weerbaarheid getoond na de vroege 1-0 en een fase heel goed gespeeld. Maar als je het na de 2-0 aan weerbaarheid wil wijten… Er was een VAR-strafschop en een blunder. Dat heeft niets met weerbaarheid te maken. Het zou mooi zijn, als dat de conclusie was.'

Wat betekent deze nederlaag in het bredere plaatje voor PEC, dat met een punt na zeven duels laatste staat? 'Dat we onze rug moeten rechten en ons vast moeten houden aan een uur lang goed spel. Dat we er vijf tegen krijgen, het zij zo. De uitslag is wat anders dan het spelbeeld vanavond.'