Lange wachten Van de Beek beloond met basisplek

Reacties

Donny van de Beek start zondagmiddag in de basis bij Manchester United. Tegen Southampton zal nog wel moeten blijken welke rol manager Ole Gunnar Solskjaer voor hem in gedachten heeft.

Lange wachten Van de Beek beloond met basisplek
© Pro Shots
Southampton
Southampton
2 - 3
Manchester United
Manchester United

De Noorse coach heeft behalve Van de Beek immers ook middenvelders Nemanja Matic, Fred en dirigent Bruno Fernandes opgesteld. Omdat met Marcus Rashford en Mason Greenwood maar twee échte aanvallers zijn opgesteld zou de Oranje-international in een rol vanaf de flank kunnen komen. Een 4-4-2-systeem is ook een optie.

De basisplek van de Nederlander diende zich vanwege de blessure van Paul Pogba al deels aan. Voor de Fransman is op de bank, waar Timothy Fosu-Mensah wel zit, ook geen plaats.

Voor Van de Beek is de basisplek zijn basisdebuut in de Premier League. Hiervoor zat hij liefst acht keer op de bank en daarvan mocht hij zes keer invallen. Een basisplek kreeg hij in de competitie nog niet. In de Champions League was dat anders. Daar mocht hij in vier duels drie keer beginnen. De laatste keer waren de recensies daarvan zeer lovend. Ook in de strijd om de League Cup startte Van de Beek in de beide duels die Man Utd tot nu toe speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.