Showtime voor Van de Beek: Solskjaer heeft hem nu écht hard nodig

Reacties

De kans is groot dat Donny van de Beek zondag voor het eerst in de basis start in de Premier League. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Southampton slecht nieuws gekregen van de technische staf.

Showtime voor Van de Beek: Solskjaer heeft hem nu écht hard nodig
© Pro Shots

Solskjaer gaf vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie een update over de blessuregevallen bij United en moest toegeven dat hij nieuwe zorgen heeft. Scott McTominay en Paul Pogba hebben vrijdag niet meegetraind en zijn zeer waarschijnlijk niet beschikbaar voor het duel met The Saints zondag (aftrap 15.00 uur).

Pogba komt dit seizoen maar niet echt op gang en worstelt eigenlijk al weken met zijn fitheid. De Fransman heeft nu nieuwe fysieke klachten, zo vertelde de Noor, die na de interlandperiode nog geen beroep heeft gedaan op de 27-jarige middenvelder. Het is nog onduidelijk om wat voor blessure het gaat. Solskjaer moet voor de twee posities achter Bruno Fernandes op het driemansmiddenveld nu kiezen tussen Nemanja Matic, Fred en Van de Beek.

Van de Beek moest in het Premier League-seizoen tot nu toe geduld hebben. Bij de vorige acht competitiewedstrijden begon de ex-Ajacied geen enkele keer in de basis, hij viel wel zes keer in. Dinsdag maakte de Oranje-international als basisspeler nog een uitstekende indruk in de Champions League-wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir. Nu het improviseren is voor Solskjaer lonkt voor Van de Beek de kans een basisplaats te veroveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.