Landgenoot denkt 'kind' Sanches weer aan de praat te krijgen bij Swansea

Reacties

Swansea City-manager Carlos Carvalhal wil van Renato Sanches weer Renato Sanches maken. De twintigjarige middenvelder kent allerminst een goede uitleenbeurt bij Swansea dit seizoen, maar daar wil de nieuwe coach van de club uit Wales verandering in brengen.

Landgenoot denkt 'kind' Sanches weer aan de praat te krijgen bij Swansea

Sanches is Europees kampioen en voormalig winnaar van de Golden Boy-award. Hij kwam als een komeet bij Benfica en speelde zich zo in de kijker van Bayern München. De jongeling verkaste naar Duitsland, maar kende onder het bewind van coach Carlo Ancelotti een moeizaam eerste jaar. Ook dit seizoen was speeltijd niet verzekerd, waardoor een uitleenbeurt de ontwikkeling van Sanches moest stimuleren.

Zijn eerste jaar bij Bayern München was geen succes voor Renato Sanches.
Zijn eerste jaar bij Bayern München was geen succes voor Renato Sanches.

Clement
Paul Clement, assistent van Ancelotti bij Bayern München en aan het begin van dit seizoen trainer van Swansea City, bood uitkomst. Hij zag in Sanches een ideale versterking en haalde hem voor liefst 8,5 miljoen euro op huurbasis naar de Premier League. Op het hoogste niveau in Engeland heeft de nog altijd pas twintigjarige speler niet kunnen aarden.

Op bezoek bij Chelsea op 29 november 2017 kende Sanches zijn dieptepunt. Het talent speelde slecht en werd halverwege naar de kant gehaald. Na afloop was de kritiek van de inmiddels ontslagen Clement niet mild. 'Hij is onwijs getalenteerd, maar hij heeft het bij ons in nog geen één wedstrijd laten zien. Hij is een speler die problemen heeft door een gebrek aan vertrouwen. Hij moet beginnen bij de basis en simpel spelen', aldus de Engelsman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern overwoog om Sanches terug te halen naar de Bundesliga, maar hij maakt naar alle waarschijnlijkheid het seizoen af bij de degradatiekandidaat. Onder leiding van Carvalhal, de opvolger van Clement, lijkt Sanches de stijgende lijn te hebben ingezet. Uit bij Watford stond de international - na vier achtereenvolgende wedstrijden op de bank te zijn begonnen - negentig minuten op het veld en droeg hij bij aan de broodnodige overwinning op The Hornets (1-2). 

Carvalhal was na de winstpartij te spreken over zijn landgenoot. 'Mensen vergeten snel dat hij nog maar een kind is doordat hij voor Benfica en het Portugese nationale elftal heeft gespeeld. Maar hij leert nog steeds en heeft vertrouwen nodig. De komende tijd zal hij de verschillende rollen in het elftal gaan begrijpen, en wanneer hij dat doet, zal hij een totaal andere speler zijn', verzekerde Carvalhal tegenover Sky Sports.

Swansea City staat momenteel onderaan in de Premier League. The Swans ontvangen dinsdagavond Tottenham Hotspur in de Premier League.

Gaat Renato Sanches in de tweede seizoenshelft positief opvallen namens Swansea City?
Gaat Renato Sanches in de tweede seizoenshelft positief opvallen namens Swansea City?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.