Lampard na vernederende ereronde: 'Mijn opvolger mag me bellen'

Reacties

De interim-klus van Frank Lampard bij Chelsea zit erop. Een 1-1 tegen Newcastle United was de laatste slok uit een gifbeker die met de week dieper bleek. Na een totaal mislukt seizoen begint er op Stamford Bridge een nieuw tijdperk.

Lampard na vernederende ereronde: 'Mijn opvolger mag me bellen'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Pijnlijker kon de huidige jaargang niet eindigen. Lampard en de andere vertrekkers liepen een laatste rondje om het publiek te bedanken. Een tam applausje werd volledig weggeblazen door het uitvak uit Noordoost-Engeland, dat de volumeknop vol opendraaide om hun gastheren er even aan te herinneren dat zij zich wél geplaatst hadden voor de Champions League.

Lampard werd op de persconferentie na afloop gevraagd wat hij ervan had gevonden. 'De situatie was dit seizoen al niet meer te redden toen ik het overnam. Je leert van elke situatie en ik prijs me gelukkig om voor deze club te werken, dat waardeer ik echt. Maar er moeten heel wat dingen beter', aldus Lampard. Wat zou hij zijn opvolger aanraden?

'Ik weet niet of ik dat openlijk moet zeggen, maar iedereen kan me bellen. Maar fysiek zijn we niet goed genoeg. De selectie is ook te breed, en dat heb ik hier de grootste uitdaging gevonden. Werken met veel spelers, waarvan er een aantal misschien wat gedesillusioneerd bijlopen. Die situaties moeten worden opgelost', aldus Lampard, die niet overdrijft. Eigenaar Todd Boehly kocht dit seizoen zoveel spelers dat ze niet eens allemaal in de kleedkamer pasten.

Het lijkt voor wat het advies betreft nu de vraag of Mauricio Pochettino het nummer van Frank Lampard heeft, want volgens verschillende Britse bronnen is de aanstelling van de Argentijn in Londen een kwestie van tijd. Aan hem de taak om deze peperdure, totaal niet renderende selectie aan de praat te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.