Lampard krijgt in navolging van Gerrard ook eerste klus als manager

Reacties

Derby County heeft Frank Lampard aangesteld als nieuwe manager. De 39-jarige oud-international van Engeland begint daarmee aan zijn eerste trainersklus. Hij volgt de naar Stoke City vertrokken Gary Rowett op.

Lampard krijgt in navolging van Gerrard ook eerste klus als manager

'Ik heb altijd al als manager bij een club willen werken met veel traditie en historie zoals Derby County. Dit is een mooie kans voor mij. We willen bouwen op de zesde plaats van afgelopen seizoen en tegelijk ook wat van de uitstekende jeugd laten doorstromen.'

Lampard volgt het voorbeeld van Steven Gerrard, die komend seizoen aan zijn eerste trainersklus begint bij Rangers. Dat het zijn eerste baan is als manager zegt volgens Lampard niet zo veel. 'Ik werkte als speler altijd nauw samen met de trainer en ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten en die van het team. Ik weet dat het niet makkelijk zal worden, maar ik kijk erg uit naar deze uitdaging.'

Derby County liep afgelopen seizoen promotie naar de Premier League mis omdat Fulham, dat uiteindelijk promoveerde, te sterk was in de play-offs. Spits Matej Vydra was de dragende kracht met 21 goals in 40 Championship-optredens. Ook de van Leicester City overgekomen Tom Lawrence, routinier Tom Huddlestone en keeper Scott Carson zijn belangrijke spelers van Derby County. De Nederlander Kelle Roos speelde vier jaar bij de club, maar is nu in het bezit van een aflopend contract.

Als speler heeft Lampard een behoorlijke staat van dienst. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij door bij Chelsea, tussen 2001 en 2014. Daarmee won hij onder andere de Champions League in 2012, de Europa League in 2013 en werd hij drie keer kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.