Lampard hekelt terugval: 'Steeds hetzelfde liedje'

Het nieuwe puntenverlies heeft Chelsea volgens manager Frank Lampard aan zichzelf te wijten. De manager zag zijn ploeg weer na rust incasseren.

'We hadden het onder controle. Het is onze eigen fout dat we Sheffield United direct na rust een doelpunt geven. Het is steeds hetzelfde liedje', zei Lampard na het 2-2 gelijkspel op Stamford Bridge. 'We kunnen alleen naar onszelf kijken. Als je bij rust met 2-0 voor staat, dan moet je winnen.'

Chelsea incasseerde dit seizoen in de Premier League zeven van de tien goals in de tweede helft. Hij wijt de tegen Sheffield uit handen gegeven voorsprong niet aan de jeugdigheid. Lampard wordt geprezen om het geven van kansen aan de jeugd. Zaterdag stuurde hij ter ondersteuning van die lofzang het gemiddeld jongste team in de Premier League-historie het veld in. Het basisdebuut van Fikayo Tomori (21) droeg daaraan bij.

'Het kan me niet schelen dat we het jongste team aller tijden hadden. We willen wedstrijden winnen. De doorbraak van de jeugd is een ding, winnen van wedstrijden een ander ding', aldus Lampard. 'Ik koppel jeugd niet aan naïviteit. Ik denk niet dat er een relatie is.'

De keuze voor de jeugd is mede ingegeven door de transferban van Chelsea, dat op 23 oktober tegenstander van Ajax in de Champions League is,