Lampard heeft duidelijke boodschap na historisch slechte start bij Chelsea

Reacties

Frank Lampard blijft vastberaden om Chelsea er bovenop te helpen. Met de clubicoon aan het roer verloren de Londenaren tot nu toe al hun vier wedstrijden. De interim-manager, die de eerste Chelsea-trainer is in 118 jaar die zo slecht startte, had na de uitschakeling tegen Real Madrid in de Champions League een duidelijke boodschap voor zijn selectie.

Lampard heeft duidelijke boodschap na historisch slechte start bij Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Chelsea ging ondanks de nodige kansen op de openingstreffer opnieuw met 0-2 onderuit en wacht daardoor nog altijd op het eerste resultaat sinds Lampard het stokje overnam van de ontslagen Graham Potter, de slechtste reeks in alle competities sinds november 1993. Nu de Champions League erop zit, dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan voor The Blues. Maar van verslapping wil Lampard ondanks de elfde plaats in de Premier League niets weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Je speelt voor Chelsea FC', was Lampard na afloop in gesprek met BT Sport kraakhelder. 'Je moet alles geven in elke wedstrijd die je speelt. We mogen niet verslappen en ik zal ervoor zorgen dat niemand daar mee wegkomt. Dat is de enige boodschap die we intern zullen uitdragen, zodra het stof is neergedaald na deze wedstrijd. Of het iets uitmaakt dat we als elfde of twaalfde eindigen? Voor mij betekent het wel veel. We moeten er als team elke keer staan, niet af en toe.'

Over de inzet van zijn ploeg tegen Real Madrid had Lampard geen klagen. 'We speelden vol energie, de ploeg was goed georganiseerd en bezorgde Real Madrid veel problemen. Het enige dat er aan ontbrak was een doelpunt. We speelden precies zoals ik wilde. Als we in de eerste zestig minuten een of twee keer hadden gescoord, was het een heel andere wedstrijd geweest. Dat deden we niet en zij zijn heel efficiënt', wees Lampard op de doelpunten van Rodrygo.

Opstelling
Vooraf waren er vraagtekens over de opstelling van Lampard, die met Kai Havertz slechts één aanvaller opstelde. João Félix, Mikhailo Mudryk en Raheem Sterling vielen pas halverwege de tweede helft in. 'Ik heb vandaag voor een team gekozen dat in vorm is, voor het fitste team en voor het team dat kon doen wat wij van hen vroegen. Dat hebben ze laten zien. De eerste zestig minuten van de wedstrijd heb je kunnen zien waarom ik voor deze opstelling koos.'

Lampard vond bovendien dat Real Madrid de wedstrijd met tien man had moeten eindigen. In zijn ogen had Eder Militão een tweede gele kaart verdiend voor het afstoppen van Trevoh Calobah. 'Ik zal niet zeggen wat ik echt denk, maar op dit niveau worden gele kaarten snel gegeven. In de final third is het een gele kaart als een aanvaller de verdediger voorbij is. Dat had rood betekend met nog een half uur te gaan, maar dat is niet gebeurd', sloot de manager van Chelsea af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.