Lammers en Danilo verzekeren dat Rangers zich niet verslikt in tussendoortje

Reacties

Rangers heeft zaterdag zijn eerste punten in de Schotse Premier League binnengehaald. Op eigen veld legde de ploeg Livingston met 4-0 over de knie door goals van onder meer Sam Lammers en Danilo. De wedstrijd tegen de laagvlieger gold als tussendoortje in het Champions League-geweld: dinsdag wacht de return tegen Servette, de week erop eventueel PSV.

Lammers en Danilo verzekeren dat Rangers zich niet verslikt in tussendoortje
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
4 - 0
Livingston
Livingston

Nieuw puntenverlies was ook geen optie voor de Schotse recordkampioen, die vorige week al een gruwelstart aan de competitie beleefde door een uitschuiver op Rugby Park, het stadion van Kilmarnock. Thuis tegen Livingston stelde manager Michael Beale een volledige voorhoede met Eredivisie-verleden op: naast Lammers en Danilo ook Cyriel Dessers.

Het was Lammers die na tien minuten de ban brak. Een knappe aanval met goed werk van Todd Cantwell leidde tot een rebound voor de Brabander, die overtuigend binnen ramde. Rangers, natuurlijk met een half oog bij de Champions League-voorrondes, wilde snel zaken doen en dacht ook veilig te zijn na de 2-0 van José Cifuentes, maar na een VAR-interventie werd de treffer van de Ecuadoriaan geannuleerd.

Er waren kansen voor alle drie de Rangers-aanvallers, zoals er aan de overkant ook een aardige schietkans kwam voor Livi. Rangers-goalie Jack Butland redde de voorsprong van zijn ploeg. Een klein kwartier voor tijd viel de beslissing dan toch: Danilo maakte de 2-0. In de slotfase zorgden Abdallah Sima en Kieran Dowell met elk een doelpunt voor een riante marge, Dima's doelpunt kwam nadat Danilo de paal had geteisterd. Zo staat Rangers in punten weer gelijk met kampioen Celtic, The Bhoys komen zondag wel nog in actie in de pittige uitwedstrijd bij Aberdeen.

Voor de blauwhemden uit Glasgow kan de blik nu op de return tegen Servette, thuis werd het 2-1 voor de Schotten. De winnaar van het tweeluik treft hoogstwaarschijnlijk PSV in de laatste schifting voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Peter Bosz verdedigt in Oostenrijk een 4-1 voorsprong tegen Sturm Graz.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.