Labyad maakt indruk en hoopt op oproep voor Marokko

Zakaria Labyad sierde zondag tegen Sparta Rotterdam zijn terugkeer bij FC Utrecht op met een uitstekend optreden en wederom twee treffers (1-3). De middenvelder hoopt dat zijn goede vorm leidt tot een oproep voor Marokko.

Met de snelste goal van dit Eredivisie-seizoen (37 seconden) leidde Labyad de overwinning in. Dat verraste hem niet. 'We weten dat Fischer en Breuer twee langzame verdedigers zijn. De eerste bal leggen we erachter, daarop volgde een terugtrekbal en dan zit-ie al', zei de uitblinker tegen FOX Sports.

Nadat Sparta langszij kwam, zette Labyad zijn ploeg weer op voorsprong met een fraaie vrije trap, die vanaf de zijkant in de korte hoek achter doelman Roy Kortsmit viel. 'Het was sowieso mijn bedoeling om de bal in de korte hoek te schieten. Natuurlijk moet je hem wel goed en hard raken. Hij zat er wel goed in, ook al wist Kortsmit dat ik daar zou schieten.'

Labyad sloeg tijdens zijn vorige optreden, tegen Ajax, ook al twee keer toe. Na zijn schorsing keerde hij zondag terug bij Utrecht, onder het toeziend oog van de assistent-bondscoach van Marokko, Mustapha Hadji. 'Ja klopt, dat heb ik gehoord. De mensen om me heen hebben contact met hem. Ik wil me focussen op Utrecht. Maar ik probeer elke wedstrijd er zoveel mogelijk aan te doen om erbij te zitten. De bondscoach heeft het goed gedaan met een goede selectie. We zien wel in de zomer wat er gaat gebeuren.'

Ploeggenoot Willem Janssen zag dat Labyad het hachje van de Domstedelingen redde. 'Door de individuele klasse van Labyad winnen we de wedstrijd. Hij behoort tot de spelers met de beste traptechniek van de Eredivisie.'

Pastoor
Sparta-trainer Alex Pastoor kon zijn ogen niet geloven toen Labyad in de eerste minuut scoorde. 'Dat was echt dramatisch. Die goal heeft enorm veel invloed op het verloop van de wedstrijd', aldus Pastoor, die vond dat Sparta wisselvallig was aan de bal. 'De keren dat we dat wel deden kwamen we relatief makkelijk bij hun zestien. Na rust was dat beter. Dat leverde een terechte gelijkmaker op.'