Laatste training voor De Boer als Ajax-coach zit erop

Reacties

Frank de Boer heeft dinsdag voor het laatst een training geleid bij Ajax. De coach zit woensdag nog wel op de bank tijdens het oefenduel met Liaoning Whowin.

Laatste training voor De Boer als Ajax-coach zit erop

De Boer maakte vorige week donderdag bekend te vertrekken bij Ajax, waar hij vijfenhalf jaar aan het roer stond. De oefenmeester ging nog wel mee op oefentrip naar China met de nummer twee van de Eredivisie. Daar stond hij dinsdag voor het laatst op het trainingsveld met zijn ploeg.

Het is nog onbekend wat De Boer, wiens naam wordt genoemd bij Everton, volgend seizoen gaat doen. De oud-international sluit ook niet uit dat hij een jaar rust neemt. Voorlopig heeft hij in China nog anderhalve dag de leiding over het eerste elftal tijdens de trip die volgens directeur Edwin van der Sar van groot belang is voor Ajax.

'China is een goede markt voor ons. Vier van onze veertien sponsoren (CST, Huawei, Le Sports en Sengled, red.) komen hier vandaan. Het geeft aan hoe belangrijk het land voor Ajax is. Er liggen hier veel commerciële mogelijkheden. Daarnaast is het voetbal in China in ontwikkeling. Die zaken komen deze week bij elkaar', aldus Van der Sar op de clubsite van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.