De Boer: 'Bazoer kan een wereldspeler worden'

Reacties

Frank de Boer voorspelt Riechedly Bazoer een grote toekomst. De negentienjarige middenvelder van Ajax kreeg uit handen van de vertrekkende trainer de prijs voor Talent van het Jaar.

De Boer: 'Bazoer kan een wereldspeler worden'

De Boer overhandigde de Marco van Basten Trofee op de laatste training in Amsterdam aan Bazoer.  'Zorg er nu voor dat je een wereldspeler wordt', gaf De Boer de drievoudig international mee. 'Je hebt al 61 wedstrijden voor Ajax gespeeld. Dat is ongelooflijk veel voor een jongen van negentien jaar. Zorg dat je nu doorgroeit.'

Bazoer speelde 39 van die 61 wedstrijden tijdens dit seizoen en scoorde vijf keer voor Ajax. Vooral de treffers tegen Feyenoord (2-1) en De Graafschap (2-1) waren zeer fraai. Desondanks begon de talentvolle middenvelder, die in november zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, in de laatste drie competitieduels op de bank.

Doelman Jasper Cillessen werd door de supporters net als vorig seizoen uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De 27-jarige sluitpost kwam dit seizoen 44 keer in actie voor de club die de titel op de laatste speeldag misliep. Cillessen arriveerde net als de rest van de selectie deze zaterdag in China, waar Ajax het seizoen afsluit met een oefentrip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.