'Laatste obstakel voor langer verblijf Messi bij Barcelona weggenomen'

Reacties

La Liga heeft de registratie van Lionel Messi geautoriseerd. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS zaterdagavond. Daarmee lijkt ook het laatste obstakel voor een langer verblijf van de Argentijnse sterspeler, die vannacht de Copa América-finale speelt, bij Barcelona te zijn weggenomen.

'Laatste obstakel voor langer verblijf Messi bij Barcelona weggenomen'
© Pro Shots

Messi is inmiddels al anderhalve week transfervrij, omdat Barcelona zijn nieuwe contract door de financiële problemen niet rond kon maken. Omdat de club het salarisplafond van La Liga flink heeft overschreden, moest er eerst ruimte worden gemaakt in het spelersbudget. Daarvoor moeten er spelers vertrekken. Het leidde tot veel speculaties in de Spaanse kranten. Zelfs over een transfer van grootverdiener Antoine Griezmann viel te praten.

Hoewel een langer verblijf van Messi ook in het belang van La Liga is, wilde voorzitter Javier Tebas geen uitzondering maken voor Barcelona. Nu is er volgens AS dan toch groen licht gekomen, omdat voorzitter Joan Laporta garanties heeft gegeven over het inkrimpen van het salarishuis door spelers te laten vertrekken. Wie dat precies zijn, is nog onduidelijk. Maar het vertrek van Griezmann zou al voldoende zijn om aan de voorwaarden te voldoen. 

Nu La Liga niet langer een probleem maakt van de registratie van Messi, lijkt alles en iedereen binnen Barcelona opgelucht adem te kunnen halen. Trainer Ronald Koeman zei vrijdag nog dat het rondmaken van het contract van de Argentijnse aanvoerder prioriteit heeft. Volgens berichten uit Spanje hield Paris Saint-Germain de situatie van de 34-jarige vedette in de gaten, maar ook de Franse miljoenenploeg kan zijn komst dus uit het hoofd zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.