Laagvlieger Crotone kan Juventus maar één helft frustreren

Crotone heeft Juventus niet van een zege kunnen afhouden. Maar pas in de tweede helft kreeg het Turijnse succes gestalte (3-0).

Juventus-trainer Massimiliano Allegri achtte het opportuun Gonzalo Higuaín en Miralem Pjanic rust te gunnen. Crotone moest ook zonder deze twee basiskrachten geen probleem zijn voor De Oude Dame, zo was de gedachte. Maar na een frustrerende eerste helft, met 81 procent balbezit maar geen doelpunt, was de roep om Pjanic en Higuaín hoorbaar. Ook klonk er kritiek door over de drie opgestelde centrale verdedigers.

In de tweede helft werd de ban dan toch snel gebroken en verstomde de kritiek. Na een voorzet van centrale verdediger Andrea Barzagli kopte Mario Mandzukic in de 52ste minuut de 1-0 op het scorebord. De Kroatische international speelde in de punt van de aanval in de plaats van Higuaín.

Een half uur voor tijd viel het doek voor Crotone. De koud ingevallen Mattia De Sciglio maakte met een heerlijke knal een einde aan alle illusies van de gasten, die de bal nauwelijks in bezit hadden. Het was zijn eerste goal na 173 duels voor club en land. Medhi Benatia, naast Barzagli en debutant Benedikt Höwedes de derde centrale verdediger, maakte de 3-0 op aangeven van de ingevallen Pjanic.

Door de zege blijft Juventus in het spoor van Napoli en Internazionale, die respectievelijk vier en twee punten voorsprong hebben op de regerend kampioen. Crotone staat vijftiende in de Serie A.