La Liga-baas trekt opnieuw ten aanval en wil topfunctie PSG-baas voorkomen

Reacties

De aanstaande toetreding van Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi tot het uitvoerend comité van de UEFA kan niet bepaald de goedkeuring wegdragen van Javier Tebas, de voorzitter van La Liga.

La Liga-baas trekt opnieuw ten aanval en wil topfunctie PSG-baas voorkomen

De Spanjaard, die vaker op verbale wijze ten aanval trekt, is geschrokken van het voornemen van de belangenvereniging ECA om de PSG-baas naar voren te schuiven als een van de twee ECA-gedelegeerden in het hoogste bestuur van de Europese voetbalfederatie.

'Zijn toetreding moet worden geweigerd. Het druist in tegen alle regels van goed bestuur', stelt Tebas in een statement dat hij stuurde richting persagentschap AP. PSG ligt wegens een vermeende overtreding van de Financial Fair Play-regels onder een vergrootglas. 'Maar niet alleen daarom moet Al-Khelaïfi geen deel uitmaken van het bestuur. Hij is ook de voorzitter van beIN Sports, een van de UEFA's belangrijkste rechtenhouders.'

De 55 UEFA-leden moeten de benoeming van Al-Khelaïfi nog ratificeren. Het is de bedoeling dat dit volgende week gebeurt tijdens een congres in Rome.

Strijd
Tebas heeft al vaker de aanval geopend op Al-Khelaïfi en PSG. De president van La Liga probeerde medio 2017 nog (zonder succes) een stokje te steken voor de transfer van Neymar, die Barcelona verruilde voor de club uit Parijs.

Vorig jaar riep de president van La Liga dat PSG niet voldoet aan de Financial Fair Play-regels. 'Hun sponsorinkomsten worden overdreven. Zij worden gesponsord door een staat, niet door een bedrijf. De bedragen die betaald worden zijn oneerlijk en niet evenredig met de waarde van het sponsorschap.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.