Kwartfinale KNVB-beker: stuntclub NAC kan bekertrauma PSV verlengen

Reacties

Het KNVB-bekertoernooi gaat deze week verder met de wedstrijden in de kwartfinale. Met NAC Breda treft PSV dinsdagavond de enige van de acht clubs die niet in de Eredivisie uitkomt.

Kwartfinale KNVB-beker: stuntclub NAC kan bekertrauma PSV verlengen
© Pro Shots

NAC stuntte in de vorige ronden al door FC Utrecht en PEC Zwolle uit te schakelen. Nu stuit de huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie op provinciegenoot PSV. De Eindhovenaren hopen voor het eerst sinds de verloren finale in 2013 tegen AZ door te stoten richting de laatste vier, maar moeten dus afrekenen met de club die in de vorige rondes al twee Eredivisie-clubs verraste.

Woensdag gaat de kwartfinale verder met de duels tussen RKC Waalwijk en AZ en de ontmoeting tussen Ajax en Vitesse. Voor laatstgenoemde clubs is het al het derde seizoen op rij dat ze elkaar treffen in het bekertoernooi. Vorig jaar was Ajax met 2-1 te sterk in de finale in De Kuip, het jaar daarvoor wonnen de Amsterdammers tijdens de kwartfinale met 0-3 in Arhem.

Donderdag wordt de laatste halvefinalist bekend als NEC en Go Ahead Eagles elkaar treffen. Net als de andere drie kwartfinales begint die wedstrijd om 19.00 uur. De KNVB koos bewust voor dat tijdstip, zodat er toeschouwers aanwezig kunnen zijn bij de bekerduels. Na 22.00 uur is dat volgens de huidige coronamaatregelen niet toegestaan. De stadions mogen voor eenderde gevuld zijn.

Door de loting is al duidelijk dat PSV en Ajax elkaar in een eventuele halve finale ontlopen. De winnaars van de wedstrijden RKC-AZ en NEC-Go Ahead hebben in de halve eindstrijd het thuisvoordeel. Dit is op verzoek van de lokale autoriteiten al van tevoren bepaald. De halve finales worden gespeeld in de eerste week van maart, de bekerfinale is op zondag 17 april in De Kuip.

Di 8 feb. 2022

Wo 9 feb. 2022

Do 10 feb. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.