NAC kegelt na FC Utrecht ook PEC uit bekertoernooi

NAC Breda heeft PEC Zwolle woensdag uit het toernooi om de TOTO KNVB-beker geknikkerd. De Zwollenaren vierden vrijdag nog een zeldzame zege in de Eredivisie, maar slaagden er niet in om het goede gevoel door te trekken.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Afgelopen vrijdag boekte het in degradatienood verkerende PEC de tweede zege van het seizoen door Willem II met 2-0 te verslaan. De start in Breda was veelbelovend, want al na zes minuten lag de bal in het net. Eliano Reijnders had een uitstekende voorzet in huis op Mustafa Saymak, die bij de eerste paal binnentikte en zo voor 0-1 zorgde.

NAC, dat in de laatste drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie niet won en op de negende plek staat, knokte zich al snel terug. De van Feyenoord gehuurde Naoufal Bannis maakte zijn eerste goal in Bredase dienst. Uit een voorzet van Thom Haye, die wordt begeerd door SC Heerenveen, scoorde de aanvaller van NAC: 1-1. PEC-keeper Kostas Lamprou voorkwam kort daarna dat Vieri Kotzebue voor de 2-1 kon zorgen.

Na de gelijkmaker kreeg PEC de wedstrijd weer in handen, maar een doelpunt volgde niet. NAC hield stand en hoopte vanuit de omschakeling zelf gevaarlijk te worden. Keeper Nick Olij hield het elftal van Edwin de Graaf op de been met reddingen op twee pogingen van Gervane Kastaneer. NAC had in de tweede helft een goede fase waarin Bannis op jacht ging naar zijn tweede goal. Bannis scoorde niet meer, maar Kaj de Rooij deed dat wel. In de 84ste minuut sloeg de aanvaller van NAC toe nadat Odysseus Velanas de bal met zijn hoofd had klaargelegd.

Zo schakelde NAC na FC Utrecht ook PEC uit in het bekertoernooi. In de kwartfinale speelt de club uit Breda een uitwedstrijd.