Kwakkelend Lyon kan met Bosz omhoog kijken na doelpuntenfeest

Olympique Lyonnais is na de pijnlijke nederlaag op bezoek bij Stade Brest weer aan het winnen geslagen in de Ligue 1. Zaterdagavond werd Montpellier verslagen in eigen huis, hoewel het weer mis leek te gaan voor het team van trainer Peter Bosz.

Olympique Lyonnais
5 - 2
Montpellier
Montpellier

Lyon was twee minuten voor het rustsignaal op een comfortabele 0-2 gekomen, maar gaf het nog voor de pauze weg. Elye Wahi en Téji Savanier scoorden na de eerste goals van Moussa Dembélé en Thiago Mendes.

In het eigen Groupama Stadium begon het gemor al, de fans zijn niet blij met de huidige prestaties van Lyon. De twee late doelpunten van Montpellier kwamen dus behoorlijk ongelegen voor Bosz, die zijn team het in de tweede helft goed zag maken. Via Houssem Aouar (tweemaal) en Karl Toko Ekambi werd er alsnog gewonnen, waardoor Lyon weer omhoog kan kijken in de Ligue 1.

Bosz heeft in de resterende fase van het seizoen nog wat punten nodig om met zijn manschappen Europees voetbal binnen te halen. De achterstand op nummer vijf AS Monaco bedraagt vier punten, de Monegasken speelden een wedstrijd minder.