KV Mechelen bevestigt komst Buijs na vertrek bij FC Groningen

Reacties

Danny Buijs heeft na zijn vertrek bij FC Groningen een nieuwe club gevonden. De trainer gaat zoals VI al meldde aan de slag bij KV Mechelen, waar hij Wouter Vrancken opvolgt. De Belgische club meldt dat het gaat om een contract voor onbepaalde tijd.

KV Mechelen bevestigt komst Buijs na vertrek bij FC Groningen
© Pro Shots

De afgelopen vier seizoenen stond Buijs aan het roer bij FC Groningen. Die club besloot eind vorig jaar zijn aflopende contract niet te verlengen. Bij Mechelen krijgt Buijs de beschikking over landgenoten Sandy Walsh en Lukas Bijker. Ook Rick van Drongelen vertegenwoordigde dit jaar de clubkleuren van Mechelen, maar hij werd gehuurd van 1. FC Union Berlin. In de Belgische competitie zal Buijs volgend seizoen Mark van Bommel treffen, hij wordt hoofdtrainer van Antwerp FC.

Buijs, aangesteld door voormalig Willem II- en FC Utrecht-speler Tom Caluwé, krijgt onder anderen Steven Defour als assistent naast zich op de bank. 'Ik wou na 8 jaar Nederland heel graag een buitenlands avontuur aangaan én wou ook in de buurt van mijn drie kinderen blijven. Ik heb met een aantal clubs contact gehad, maar had meteen een goed gevoel hier', aldus Buijs op de website van zijn nieuwe werkgever.

Mechelen, dat dit seizoen als vierde (en dus onderaan) eindigde in de Europese play-offs van België, heeft de eerste groepstraining van het seizoen op 20 juni gepland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.